Grafica Eternal Return, ep. 13 – Între rupt

05

In Between este ianuarie.

Aici e simplu, povești cu despărțiri și finaluri, toată lumea bucuroasă și fericită (acum, că mă gîndesc, numai cîntece vesele pe albumul ăsta).

Ianuarie, una din lunile adăugate după ce – am mai zis – iarna a trecut de la “perioada aia nasoală care vrem să treacă rapid și deci n-o numărăm” la trei luni, își ia numele de la Ianus cel cu două fețe, zeul începuturilor și schimbărilor. Și al porților. În prag, Ianus privește simultan spre trecut și spre viitor, observă, îl arde soarele și-l trage curentul. Ianus e, de fapt, stăpînul timpului, Doctor Who. De fapt, s-ar părea că el era zeul suprem înainte să apară Jupiter. Așa că i-am făcut un portret în descompunere.

Am lucrat cu paiete, gîndindu-mă la revelion. Nu știu cum e să coși paiete, dar nu cred că-mi doresc. Simpla lor aranjare a fost un chin, se lipesc, se electrizează, alunecă, nu alunecă, fac cum fac și-ți intră și-n chiloți. Și mai sînt și scumpe. Iar în final, reflexiile alea subtile sînt imposibil de reprodus pe un monitor normal (fără wide gamut).

0204Ca și la semințele din martie, tot periuța de dinți a fost salvarea pentru aranjarea lor în șablon.

03

Un Ianus în destrămare, back to back in a Siamese touch, între focul roșu și răceala albastră din ultimul vers, tomorrow I’ll forget you anyway. Aici îmi pare rău că nu am cum să reproduc culorile originale (imprimat e și mai puțin spectaculos), albastrul mai ales era mult mai intens, dădea the blues, iar roșul era foarte carnal. Asta e.

01

Cum aici n-am poze cu pisici, o să pun întru creșterea traficului poze cu păsărici: La Source a lui Ingres din ultima strofă. Și cică franțuzoaicele erau neepilate. source

N-am ce să adaug după asta, noapte bună, vise plăcute.

5

5 thoughts on “Grafica Eternal Return, ep. 13 – Între rupt

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. tactumare 4 ani ago

  am calculat gresit. Comentariul de la episodul anterior trebuia scris aici. Dar rămâne cum am stabilit

 2. tactumare 4 ani ago

  Să nu uit: aşa-i când ai prea mult timp. La muncă, bă! Sau faceţi şi voi un copil(nu, nu din paiete, scoici şi lame de bisturiu). Apropo, nevastă-ta(săru’mâna colega) când te dă afară?

 3. 6fingers 3 ani ago

  Pai ce ba, asta nu-i munca ? Lasa ca-s deja mult prea multi oameni pentru binele tuturor.

  1. tactumare 3 ani ago

   Facem loc, nu-i problemă. Am eu o listă.

 4. claudia 3 ani ago

  Daca tot nu locuiesc in Bucuresti sa vin pe la toate concertele, macar sa-mi fac prezenta la “the story telling”. Nu faci un vinyl ca pe vremuri cu povestile tale?