Monty Python's The Meaning Of Life (1983)

“In essence, the Monty Python team are the comedy equivalent of the Beatles” zice Mark Lewisohn, cel mai mare expert in Beatles din lume.

Dar ce-i aia Monty Python?

Infiintat in 1969 in Marea Britanie, grupul umoristic Monty Python, format din John Cleese, Terry Jones, Graham Chapman, Michael Palin, Eric Idle si Terry Gilliam (singurul american din gasca, viitor regizor al filmului Brazil, pe care vi l-am recomandat acum ceva vreme), a avut propria emisiune la BBC, a realizat trei filme de lung metraj, a sustinut show-uri live si a lansat discuri si carti. Sunt sigur ca multi dintre voi au vazut filmele sau emisiunile, ca-i stiu pe cei din Python si poate chiar arunca cate un citat intr-o conversatie oarecare. Ma simt obligat insa sa dau toate informatiile pentru ca sunt la fel de sigur ca sunt unii care n-au avut ocazia sa-i cunoasca inca.

The Meaning of Life este un film compus din sketch-uri care urmaresc toate etapele vietii umane in societatea actuala. Pythonii, ca de obicei, joaca majoritatea rolurilor, inclusiv pe cele feminine, umorul este fabulos, inteligent, cateodata pretentios, dar nu degeaba. Regia este semnata de Terry Jones. Imi este aproape imposibil sa scriu despre el fara sa va povestesc nicio faza, asa ca mai bine tac si va las sa va uitati. Credeti-ma, e musai sa-l vedeti.

Sa-mi spuneti daca v-a placut.

3

3 thoughts on “Monty Python's The Meaning Of Life (1983)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Alexandru C 8 ani ago

    Life of Brian e comedia mea preferata, dar nici The Meaning of Life nu e de lasat. Ma bucur sa vad ca ai preferinte de astea in materie de filme.

  2. iulia 8 ani ago

    Genial filmul! Merita revazut!!..”Every sperm is sacred…every sperm is good”:))

  3. 6fingers 8 ani ago

    life of brian mi se pare mai bun.