24 Hour Party People (2002)

Tony Wilson a fost un prezentator de televiziune foarte important pentru cultura Manchesterului. A fost primul care i-a invitat pe Sex Pistols intr-o emisiune, dar nu asta l-a facut atat de important, ci mai degraba faptul ca si-a infiintat propria casa de discuri, Factory Records, la care a semnat nume ca Joy Division, Happy Mondays sau New Order. Bineinteles, “semnat” e doar o expresie. O alta miscare foarte importanta a fost infiintarea clubului The Haçienda, devenit loc de cantare (aici au prestat The Smiths, Einstürzende Neubauten si chiar Madonna, pe cand era o celebra necunoscuta) si mai tarziu unul dintre primele cluburi de house.

Michael Winterbottom este unul dintre regizorii mei preferati. Modul lui de lucru este total atipic. De obicei isi lasa actorii sa improvizeze pe marginea textului, asta dupa ce le-a creeat atmosfera propice. In 2002, Winterbottom a facut un film absolut delicios despre Wilson, denumit 24 Hour Party People. Rolul principal este jucat de Steve Coogan, un alt preferat de-al meu, restul actorilor fiind, cel putin pentru mine, total necunoscuti.

Sa-mi spuneti daca v-a placut.

2

2 thoughts on “24 Hour Party People (2002)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Andrei 8 ani ago

    L-am vazut recent, mai ales ca-mi place mult Joy Division si vazusem si Control cu ceva timp in urma. Foarte interesant filmul si scenariul a fost bazat mai mult pe legende despre Tony Wilson (care mai traia cand a fost facut filmul).

  2. Bogi 8 ani ago

    Foarte fain filmul, mersi de recomandare! Trebuie sa ma pun sa vad mai multe filme de-ale lui Winterbottom, care mi-a scapat cumva pana acum…