In 1997, Tori Amos  (sfatuita de Peter Gabriel) si-a facut propriul ei studio in Cornwall, Anglia, impreuna cu Mark Hawley si cu Marcel van Limbeek, denumit Martian Engineering Studio. In 1998 s-a si maritat cu Hawley, iar in 2000 a nascut o fetita. Va povestesc toate astea ca sa va faceti o idee despre cum lucreaza oamenii astia, absolut in familie, avand la dispozitie oricand un studio-OZN aproape de casa (ei s-au si mutat in Cornwall, departe de lumea dezlantuita). Drept urmare, albumele au inceput sa fie din ce in ce mai lungi si au inceput sa sune exceptional. Daca sunteti curiosi sa vedeti studioul puteti accesa http://www.martianengineering.com/studio.html.

Scarlet’s Walk este un album concept a la Tori Amos care contine nu mai putin de 18 piese (+8 B-side-uri lansate separat). Zic a la Tori Amos pentru ca ideea ei de concept este destul de mult diferita de cea general acceptata. Albumul urmareste calatoria personajului Scarlet de-a lungul si de-a latul Americii (ajunge inclusiv in Alaska), versurile fiind un fel de jurnal de calatorie atat de personal incat aproape ca nu intelegi despre ce este vorba. Personajul, evident, este “jucat” de Amos, inclusiv in fotografiile tip Polaroid (facute de Kurt Markus) prezente pe coperta exterioara si interioara, “prinse” in colturi adezive din plastic transparent. In interior mai avem o harta oficiala, pe care fiecare piesa este o calatorie trasata cu o alta culoare, si versurile, colorate si ele ca sa formeze fotografii.

Albumul este inregistrat unde va spuneam mai sus de catre cei doi asociati, asistati de Adam Spry, si este masterizat tot acolo de Jon Astley. Exceptie fac coardele, care au fost inregistrate la Londra in studiourile Sony Music.

Sa-mi spuneti daca v-a placut.


19 Replies to “Tori Amos – Scarlet’s Walk (2002)”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *