My brightest diamond – Bring me the workhorse (2006)

Shara Worden este de departe vocalista mea preferata. In plus scrie niste chestii care ma rup in bucatele mici-mici. Nu are nici o legatura cu anul in care traim, este indie de la independent (asta insemnand nu un gen, ci tocmai dimpotriva). A colaborat cu Surfjan Stevens, The Decembrists, Jedi Mind Tricks si David Byrne/Fatboy Slim. Cu proiectul ei, My brightest diamond, a lansat pana acum doua albume de studio. Din surse foarte sigure stiu ca in perioada asta inregistreaza un al treilea. Exista si un album de remixuri, pe care l-am ascultat o singura data in viteza, nefiind preocupat de gen.
“Bring me the workhorse”, lansat in 2006, este un conglomerat de feeling si de originalitate. Formula de asa-zisa trupa este extrem de ciudata – o sectie ritmica (bas-toba), un trio de coarde, chitara electrica hollow body a Sharei (pe album mai canta la pian electric, vibrafon, celesta si percutie), plus diversi alti invitati la acordeon, trompeta, orga si clape. Inregistrarile au avut loc in mare parte in sala de repetitie a celor de la Pedestrian in L.A., sub bagheta lui Joel Shearer, coardele fiind inregistrate in New York de catre Kevin McMahon. Mixajul a fost facut de Andrew Scheps la Punker Pad West, iar masterul de Alan Douches la West West Side Music.
Coperta interioara contine versurile, poze cu Shara personificandu-si cantecele si desene cu cai si libelule.
Sa-mi spuneti daca v-a placut.

3

3 thoughts on “My brightest diamond – Bring me the workhorse (2006)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. (d-_-b)
  (d-_-b) 8 ani ago

  Şi cu Clogs . Sper că l-ai ascultat.

 2. Avatar
  Bogi 8 ani ago

  E superba atat vocea, cat toata muzica lor. Multumesc pt recomandare, ma bucur mult ca am aflat despre ei, o sa-i ascult mult in urmatoarea perioada, cred :)

 3. Avatar
  vic 8 ani ago

  si io stiu tot de la dan de mbd. cred ca daca e sa gasesc o caracterizare pentru albumul asta ar fi : ravasitor de frumos.