Eppur si muove, da' cine mai stie-n jurul cui

Am citit stupefiat stirea asta si pdful cu studiul pe larg.
N-am realizat ca treaba sta chiar atit de rau. Sigur, fac parte dintr-una din generatiile careia i se tot repeta pina la convingere ca moaaaa ce nivel de educatie generala avem in Romania, nu ca la americanii aia prosti care nu-s in stare sa adune sau la nemtii care nu invata decit cum sa faca surubul de 15, iar noi rezolvam integrale intr-a noua.
Buba e ca tot rezolvind integrale intr-a noua si papagalicind recenzii la Baltagul nu mai apucam sa aflam ca Soarele nu se invirte in jurul Pamintului. Si sa nu intram in creationism/evolutionism, ca doare.

N-am sa intru in detalii, cititi-l si ingroziti-va si voi.
Nu stiu cine si de ce l-a platit, de ce sint relativ putine intrebari pentru a trage concluzii semnificative privind cultura generala a populatiei pe domenii, si, ma rog, concluziile sugereaza voalat ca biserica si cultura generala sint invers proportionale si ca oricum treaba merge din rau in mai rau (in ultimii cinci ani, numarul celor care cred ca Soarele se invirte in jurul Pamintului a crescut de la 27% la 42%)

Iar stam confortabil, dupa cum sintem obisnuiti, pe unul din ultimele locuri din Europa, si asta intr-un domeniu unde chiar nu ma asteptam.
Ei, macar vom lua medalii de aur la olimpiada internationala de ortodoxie si horoscop.
Cum sintem, cf studiului, cei care ne rugam cel mai des din Europa (oare Athos o fi facind parte din studiu ?) propun sa inaltam un “Da-ne Doamne vaci”.

Boi avem suficienti.

12

12 thoughts on “Eppur si muove, da' cine mai stie-n jurul cui

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Druida 9 ani ago

  Hai ca te imprietenesc cu varu-meu din Canada, pe Facebook :P… amindoi Scorpioni, amindoi v-ati ingrozit de aceasta statistica… Bine, si eu m-am ingrozit, chiar nu credeam ca stam ATIT DE RAU! Uf! Macar generatiile viitoare sa se destepte… ca tot a fost ziua imnului mai zilele trecute!

 2. 6fingers 9 ani ago

  sa-mi permit rautatea cu “aproximativ 40% dintre români consideră că zodia în care suntem născuți ne influențează „mult” sau „foarte mult” personalitatea”, iar variatia statistica intre categoriile de nivel de educatie este minima ? :)

 3. alexandru mircea 9 ani ago

  old news. eram in ultimele 4-5 locuri la majoritatea indicatorilor in niste statistici ale OECD pe care le-am citit cand a venit Marga la minister, deci acu un deceniu juma! ultimele 4-5 locuri dintr-un clasament pe toata Europa, nu doar UE, deci din peste 40 de tari.
  ma rog, asta daca mai era nevoie de date care sa certifice ceva ce era vizibil cu ochiul liber.

 4. 6fingers 9 ani ago

  poate, dar parca altfel te uiti la ce-i in jur cind stii precis ca jumatate din ei cred ca soarele graviteaza in jurul lor.

 5. Uroboros 9 ani ago

  Hmm… cam nasoala treaba. Ceva mi se pare totusi dubios in acel 42% de geocentristi – e dincolo de puterea mea de intelegere ca atat de multi sa fi raspuns asa. Poate ca traind intr-un oras mare si relativ civilizat nu percepi cat de naspa e situatia in alte parti de tara? Din pacate (sorry 6fingers), mi se pare (aproape) la fel de stupida intiativa de a include intrebarea despre horoscop intr-un astfel de sondaj, si aroganta semidocta cu care se prezinta raspunsul ca fiind un indiciu al lipsei de cultura etc. Astrologia e o stiinta complexa, destul de exacta (cel putin din punct de vedere matematic – aplicabilitatea de la un anumit punct incolo e influentata de factori diversi, desigur) si da, semnul in care suntem nascuti ne influenteaza enorm personalitatea, din punctul meu de vedere mai mult decat mostenirea genetica sau considerentele sociale. Nu ma indoiesc ca majoritatea subiectilor nu au habar cu ce se mananca astrologia ci doar se amagesc citind asa-zisele “horoscoape” din ziarul de dimineata, dar problema mea e cu autorii sondajului.

 6. 6fingers 9 ani ago

  da, si mie mi se pare totusi cam mare procentajul. Si nu vad de ce sorry 6f, ca n-am facut eu sondajul ala, iar in principiu cam sint de acord cu tine.
  Pina la paragraful cu astrologia-stiinta, desigur.

 7. Druida 9 ani ago

  Pai la paragraful acela se referea cu ‘sorry 6f’ :D. Si nu e vorba de rautate… e punctul tau de vedere si ti-l respect. Eu, in calitate de Druida (sic!), am statisticile mele personale apropo de cei nascuti cam in aceeasi perioada a anului/lunii :P.

 8. 6fingers 9 ani ago

  ok, friends :)

 9. R 9 ani ago

  sa ne mai gandim ca in vremuri de criza cand guvernul ar trebui sa gaseasca bani pentru asistenta sociala, educatie, etc, intoarce spatele tuturor celor care bantuie in bezna ignorantei si intolerantei si prefera sa sustina cu sume fabuloase construirea unui monument care va slavi ignoranta si intoleranta. Probabil generatiile viitoare vor rezolva cu succes integrale in clasa a treia si se vor intreba de ce e voie sa fie Casa Poporului cea mai mare…

 10. Druida 9 ani ago

  Nu raspund la provocari, dar nu sunt eu neaparat cea mai mare fana a astrologiei… am zis ca am statisticile mele personale :).

 11. tazulete 9 ani ago

  E un cantec despre noi … e un cantec despre vaci si boi …