Electro, rock, trip-hop, minimalism, new wave, garnisite cu o orchestra clasica si cor. Doi vocalisti, o vocalista si un rapper. Smiley la tobe. Steve Harris la chitara. Desigur, altii, nu cei la care te-ai putea gandi.
“Controlling crowds” este unul dintre cele mai bune albume (ascultate de mine, of course) scoase in 2009, plin de feeling, interesant, neconventional, netinand seama de trend, mai degraba amestecand trenduri din mai multe perioade, unele recente, altele mai vechi. Este impartit in trei parti (mai stim noi unul), doua de cate 5 si una de 3 piese, este produs impecabil (de catre Archive si Jerome Devoise), versurile sunt pline de sensuri, foarte bine scrise. Artwork-ul este semnat de Hello Charlie (firma de design din Bristol care lucreaza cu fel si fel de artisti amarati gen Coldplay, Muse sau Kaiser Chiefs) si este o ciudatenie schizofrena, o imbinare de maini, cabluri, oase si coduri de bare peste care creste iarba, totul intr-o nuanta de gri albastrui.
Archive is a Phenomenon (sa zic si eu ceva neintrebata) sunt aproape perfecti pentru lumea mea de luni seara, creativ, complex…
PS:totusi marti e seara mea de Byron…}{
Pe Archive i-am descoperit datorita lui Guillaume Nery, care-a avut marea inspiratie sa puna piesa „You Make Me Feel” pe fundal, dand impactul dorit fictiunii din clipul sau – si-aici dau un copy-paste: „FREE FALL: World champion freediver Guillaume Nery special dive at Dean’s Blue Hole, the deepest blue hole in the world filmed entirely on breath hold by the french champion Julie Gautier.”
Apoi, fascinata de sound-ul lor in care-am regasit rezonante trip-hop, am „sapat” si-am gasit „Fuck You”, atat de bine interpretata si de Johnny Depp in Sweeney Todd, dar si „Again” sau „Controlling Crowds” mi-au fost pe plac si… m-am indragostit iremediabil de ei. De-abia astept sa mai scoata ceva si tare mult mi-as dori sa-i vad si-n concert (dac-or ajunge vreodata pe-aici).
Sunt foarte populari in Franta si Grecia. De cand ii astept in concert in Romania. Am albumul de cand s-a lansat anul trecut prin aprilie si, da, e foarte bun.